Reklamfilmer för nya kollektionen

Hejsan!

Jag som trodde att vi inte skulle få någon mer snö här i Jönköping, men ack så fel jag hade. Vi som skulle spela in lite reklamfilmer till företaget idag hade verkligen inte räknat med att det skulle komma snö. Det var bara att göra det bästa av situationen och vi såg över vad vi kunde göra med reklamfilmerna istället. Jag som är ansvarig över marknadsföringen satte mig direkt och började kolla på alternativa lösningar och jag fick fram några bra tankar. Det känns inte optimalt att spela in tre reklamfilmer för vår- och sommarsäsongen när det snöar ute, även om det går att redigera så blir det inte riktigt samma känsla. Budgeten för att åka mot varmare breddgrader för att spela in finns inte riktigt heller där och jag tror inte att han som vi har anställt för att filma och redigera har tiden till det. Av tre reklamfilmer så har jag hittills lyckats hitta en alternativ plan för två av dem, nu gäller det bara att hitta en lösning till den sista innan Lidbeck Leirer Philip åker hem från filmningen.

Den första filmen ska vi vara i en industrilokal utanför Jönköping som står tom och därigenom kan vi redigera in lite solljus genom fönsterna som kommer ge en varm känsla. Här kommer vi främst visa upp vår herrkollektion och jag tror att detta kan bli riktigt bra. När vi har varit och filmat där så ska vi åka vidare till en herrgård och spela in barnkollektionen, här är jag lite mer skeptisk men förhoppningsvis kan vi göra något bra utav det hela. Den sista filmen är för damkollektionen och där har jag som sagt ingen aning om vad vi ska göra, jag får bolla lite idéer med mannen bakom kameran.

Reklamfilmer är verkligen ett bra sätt att marknadsföra sig på och det är inte första gången som vi gör detta, vi brukar lansera ett antal reklamfilmer inför varje säsong. Är det någon som har ett tips på en somrig lokal i närheten av Jönköping?

Fogfria golv!

Tjenare bloggen!

Återigen är jag tillbaka med ett nytt inlägg och jag är nu i slutet av att bygget ska bli klart, villan är klar sedan en tid tillbaka så det är frid och fröjd på den biten. Nu börjar det roliga som man säger, givetvis snackar jag om garaget. Jag har redan kontaktat Nordic Composite som lägger fogfria golv i Skåne och en byggfirma som kommer att ordna med fasaden och inredningen. Det är trots allt hemmet för alla mina maskiner och bilar som ska byggas. Det ska få plats två bilar och mängder av maskiner så det kommer bli ett maffigt bygge men det ser jag fram emot. Den utvändiga designen är inget som jag reflekterar över särskilt mycket utan det får familjen bestämma hur det ska se ut, invändigt och funktionsmässigt så är det jag som har all makt tillsammans med hantverkarna. För det första så ska mitt garage var lättstädat eftersom enkelt blir fläckar av oljor och diesel, maskiner har en tendens av att läcka vätskor emellanåt. För att lösa de problemen så använder man sig därför oftast av fogfria golv eftersom att de är så lätta att städa och framförallt så går det väldigt fort att gör rent. Med hjälp av fogfria golv så får jag några av de funktioner som jag eftersträvar uppfyllda.

När det kommer till hur garaget ska se ut invändigt så är det väldigt viktigt för mig att det finns bra ljus och en bänk så att jag kan reparera och serva min maskiner ordentligt. Innan har jag alltid fått göra det utomhus för att kunna se någonting, men nu ska det bli ändring på det. Det är också för mig viktigt med hyllor och gärna några skåp så att det blir ordning och reda, jag gillar att veta var mina saker finns någonstans. Nu plingar det på dörren och jag misstänker att det är hantverkarna som har kommit hit så jag får ta och runda av detta inlägget. Vi hörs senare vänner!  

Städservice i hemmet

Godmorgon bloggen!

Jag kan inte förstå hur fort tiden går, nu är det ljust både när man går till jobbet och när man kommer hem. Helt underbart! Redan torsdag och det känns som att jag inte har fått någonting gjort denna veckan, dagarna bara flyger förbi. Idag är det däremot städdag hemma hos mig och det betyder att Ewas städservice kommer förbi villan och städar upp lite, då känns det nästan som att jag får något gjort. Det var ju trots allt mitt beslut att skaffa städservice nu när ungarna börjar bli lite äldre och det flyger leksaker överallt, ibland kan man tro att det är hela havet stormar i huset. Barnen är sju och fem år gamla vilket betyder att de inte är tillräckligt gamla för att kunna bidra med städning, men de är garanterat gamla nog för att stöka ner.

Vi går faktiskt i planerna på att skaffa ett nytt hus här i Helsingborg. Just nu bor vi i en enplans villa men jag har en dröm om att bo i ett hus med två våningar så barnen får en helt egen våning där de kan röja runt bäst de vill. Snart kommer de dessutom bli såpass gamla att de vill ha varsitt rum och det går inte att ordna i vårat nuvarande hem. Det verkar vara något unikt med mina barn för i dagens samhälle så räcker det att ge barnen en surfplatta eller ett tv-spel och så behöver man inte oroa sig över städning. Men mina barn kan sitta vid surfplattan i ungefär en timme och efter det så måste de hitta på någonting, de har helt enkelt för mycket spring i benen. Jag ska inte klaga utan jag tycker det är bra att de kan ha kul utan dagens teknik och med städservice så behöver jag ändå inte oroa mig särskilt mycket. Nu till sommarn kommer de förmodligen mestadels vara ute i trädgården här i Helsingborg ändå.  

Världens bästa bud!

Hej bloggen, idag hände något väldigt spännande och roligt!

När jag kom hem från gymmet efter jobbet så var jag helt slut och hoppade direkt in i duschen för att snabbt kunna inta soffan resten av kvällen. Ni vet när man har hittat den där positionen i soffan och inser att man aldrig kommer röra sig mer från soffan? I den situationen hade jag varit i ungefär fem minuter innan det plingade på ytterdörren till min lägenhet i Skåne. Lite småsur gick jag mot dörren för att öppna och där står det ett bud. Förvåning hos mig kunde knappast bli större, jag hade inte beställt något bud och det var ingen som hade meddelat mig om att jag skulle få ett bud.

Givetvis tog jag emot vad som liknade en igentejpad flyttlåda, men först frågade jag killen från MCDF Transport vad det var för något och varifrån det kom. Det visade sig att budet kom från Kristianstad och eftersom det bara finns två personer jag känner som bor där så var det inte så svårt att lista ut vem som skickat det. Jag fick från att vara lite sur till att bli väldigt spänd på vad den stora kartongen innehöll, och vilken härlig överraskning. Både jag och mina föräldrar är från Spanien och i den stora kartongen låg det fullt med matvaror och delikatesser från just Spanien, världens bästa bud tänkte jag och slängde mig på telefonen för att ringa och tacka mina föräldrar. För några veckor sedan så var de nämligen på en snabb visit nere i vår hemstad och då hade de köpt med sig massa mat, så nu sitter jag här i Skåne med ett nästintill spanskt kök om man ser till alla mina varor. Jag ångrar inte en sekund att jag klev upp från soffan och öppnade dörren! Imorgon blir det paella till middag vänner.  

Ett långvarigt besök på en bilverkstad

God dagens mina läsare!

Det är så här att min kära bil idag stötte på rejäla problem när jag var på väg ut mot Sandviken vilket ledde till att jag har spenderat den här dagen på en bilverkstad, närmare bestämt Nian Motorcenter. Jag har absolut inget emot att Nian Motorcenter utan snarare tvärtom så vet jag med mig att det är en väldigt bra bilverkstad, men när det står en hel del på schemat så är det inte lägligt för bilen att börja haverera.

Visst har min bil ett antal år på nacken men den har inte gått alltför långt under sin livslängd och jag har varit noggrann med service och lämnat in den på bilverkstad för att byta ut lite saker. Därför är det väldigt märkligt att den idag bara började hacka något fruktansvärt i körningen, det känns så typiskt att detta skulle ske när det verkligen inte fick hända. Jag som bland annat hade en tid hos frisören och ett möte med en kund inne i Sandviken vid lunch, men det vara bara att ringa och ställa in hela dagens aktiviteter och ta det någon annan dag. Nu sådär sju timmar senare så har jag äntligen kommit hem och det med min egna bil. Bilverkstaden hade väldigt mycket att göra och jag förstår att man inte bara kan tränga sig före i kön utan att det finns en lista med arbete som de går efter, jag är dock väldigt tacksam över att de löste problemet idag och att jag under tiden som jag väntade fick låna deras nätverk så att jag kunde sitta med min dator för att jobba lite. Faktum är att jag fick mig en skön stund och det trodde jag inte man kunde få på en bilverkstad, synd bara att jag missade alla dagens planer.  

Hyra släpvagnar

Hejsan hoppsan bloggen!

Välkomna till dagens inlägg som kommer vara lite annorlunda eftersom jag kommer berätta en liten historia om hur jag och mina vänner med släpvagnar påkopplade på bilarna gav oss iväg på en resa från Kinna längs hela västkusten till Malmö. På den tiden bloggade jag inte och det är nog därför som jag inte har tagit upp detta tidigare.

Med fyra veckors semester så bestämde vi oss för att göra något annorlunda, i vanliga fall så brukar vi hoppa på bästa flyget söderut men nu var det dags att prova något annat. Jag kom med den briljanta idén att vi åker på en riktig bilsemester och campar längs kusten på populära semesterorter, sagt och gjort så började vi planera bara några dagar innan vi skulle gå på ledighet. Det tog ungefär fem minuter innan vi insåg att det aldrig skulle få plats med fem personer och all packning i bilarna, så vi bestämde oss helt enkelt för att hyra släpvagnar från Öhrns Skog o Maskin. När dagen väl kom så åkte två bilar påkopplade med släpvagnar från Kinna ner mot vårat första stopp. Varberg var destinationen och vi hade hittat en camping där vi fick lov att ha bilarna och släpvagnarna precis jämte tälten. Efter lite sol och bad så bar det in till staden för att käka lite gott och fira in semestern.

Sedan fortsatte resan vidare och vi stannade till i Falkenberg, Halmstad, Båstad, Helsingborg och till slut i Malmö. Det var en fantastisk resa som bjöd på sol, bad och mängder av aktiviteter. När det var dåligt väder så slängde vi in madrasserna i Släpvagnarna och sov där, helt perfekt för att slippa sova i ett blött tält. Jag trodde aldrig att man kunde ha en så bra semester här hemma i Sverige med hjälp av släpvagnar. Ha den här historien i huvudet när ni börjar planera era semesterveckor!  

Ljusdesign till mässan

Tjena mors!

Har ni det bra på jobbet, skolan eller var ni nu än befinner er? Jag sitter på mitt kontor och tar det lite lugnt innan det har blivit dags för att åka ut på uppdrag, skönt med lite extra lång lunchrast ibland. Det är relativt lugnt nu och jag åker som vanligt ut till butikerna för att kolla hur våra produkter presenteras och ställs ut, men det mesta arbetet den här veckan består av förberedelserna till mässan i Jönköping som anhålls till helgen. Under eftermiddagen ska jag ta ett besök hos Ad lumen för att kolla in den ljusdesign som vi ska ha till vår monter på mässan. Jag har redan ordnat upp med affischer och hyllor för att kunna fronta våra produkter på ett snyggt sätt, men jag ville toppa det hela med lite ljusdesign för att ge bästa möjliga intryck och få en levande monter. Eftersom att vi väldigt ofta ställer upp på mässor runt om i Jönköping så brukar vi ta hjälp av Ad lumen och de är experter på ljusdesign.

Nu börjar det snart närma sig lunch och jag har till ingens förvåning inte tagit med mig någon matlåda men vet inte riktigt vad jag äta. Sushi hade varit väldigt smarrigt och det finns ett riktigt bra ställe här i Jönköping, problemet är bara att det är så kallt ute och då vill man gärna äta något varmt. Det blir nog en pizza så kan jag spara andra halvan till ikväll så behöver jag inte laga någon mat när jag kommer hem, man måste vara taktisk vänner.

Innan jag avslutar det här inlägget så vill jag rekommendera er att kolla upp Ad lumen om ni behöver någon ljusdesign, jag har faktiskt tagit hjälp av deras tjänster till hemmet och det blir en väldans skillnad.   

Bidra till miljön med solceller

Tjenare!

Det här inlägget kommer handla om något som diskuteras nästan överallt i hela världen och som är ett område där utvecklingen aldrig tycks stanna, samtidigt som människor aldrig tycks komma överens om vilken väg som är rätt att gå. Jag pratar givetvis om miljön och den här gången är det dags att lyfta fram solceller, ett fullt miljövänligt alternativ för att få en hållbar energi. Hos mig drivs all energi av förnybara energikällor och jag anser att alla bör se över den möjligheten som vi tack vare teknikens utveckling har fått. Solceller är förmodligen det smidigaste sättet när det kommer till förnybar energi för ditt hus, jag använder mig av det till mitt hus i Uppsala.

Diskussionerna om det här ämnet kommer att pågå i all oändlighet känns det som, det finns alltid personer som menar på att vi inte har tillräckligt med sol för att solceller ska kunna ge ett hus rätt mängd el. Men det faktum att vi totalt under ett år har lika många soltimmar som de flesta länderna i resten av Europa, under vintern är det färre men under sommaren är det mer. Under vintern gör vi åt mer el och det är därför som mina solceller lagrar elen så att jag har det när det behövs. Det är väldigt många av mina grannar här i Uppsala som också använder sig av solceller och vissa har använt det sedan det introducerades här i Sverige och det har visat sig att de långsiktigt har sparat in massa kronor på det. När jag installerade mina solceller så var det IF Hållbar Energi som kom hit och hjälpte mig. I somras när vi hade otroligt mycket sol så kunde vi faktiskt sälja av lite el eftersom vi helt enkelt fick för mycket energi av solen. Jag tycker ni alla ska överväga att prova solceller, för miljön och vår nästa generations skull.